Wat is Echografie

Bij echografie worden afbeeldingen van het lichaam gemaakt met behulp van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een hele hoge frequentie, waardoor ze niet hoorbaar zijn voor het menselijk gehoor en ook niet voor honden en katten. Daarom wordt dit geluid ook wel ultrasoon geluid of ultrageluid genoemd. In tegenstelling tot röntgenstraling is het maken van een echo volledig onschadelijk.

Het echoapparaat bestaat uit een probe, ook wel transducer of echokop genoemd. Deze transducer zendt de geluidsgolven uit en vangt ook de gereflecteerde geluidsgolven weer op. Ieder weefsel weerkaatst het geluid op een andere manier. De gereflecteerde geluidsgolven worden omgezet in een elektrisch signaal, dat vervolgens wordt omgezet in een beeld, waarin organen kunnen worden onderscheiden.

De echo-geluidsgolven gaan niet door lucht. Om te voorkomen dat er lucht aanwezig is tussen de transducer en de huid, wordt er gel aangebracht, hierdoor kunnen de geluidsgolven goed overgebracht worden naar het lichaam en ook weer terug.


Echobeeld van een chihuahua pupje na 4 weken dracht

Echobeeld van de ruggenwervels van een American bully na 6 weken dracht

Puppylook Drachtecho
Bergen op Zoom
Nederland

06-49686541
Sandra@puppylookecho.nl

KVK-nummer: 91729556

BTW nummer: NL 004912466B91

© Puppylook Drachtecho