Hoe verloopt een drachtecho aan huis?

Op het moment dat ik bij jullie thuiskom voor een drachtecho maak ik eerst op een rustige manier kennis met iedereen die aanwezig is en natuurlijk ook met de (mogelijk) drachtige hond of kat.

Als de hond of kat op haar gemak is start ik mijn apparaat op: de Lumify van Philips. Deze wordt ook veel in ziekenhuizen gebruikt. Er zijn 2 verschillende transducers beschikbaar waarmee of oppervlakkige- of dieper gelegen structuren afgebeeld kunnen worden. De meest geschikte transducer sluit ik aan op een tablet. Hierop zit een app waarmee de beelden kunnen worden opgeslagen en verzonden.

Soms is het nodig om de buik een stukje te scheren. Bij een erg dikke vacht is dit noodzakelijk, omdat het beeld hierdoor wordt verstoord.

Dan kijken we wat de beste plaats is om de echo te maken. Een kleine hond of kat kan het beste op schoot worden gehouden. Bij een grotere hond is het handiger om de echo op de grond te doen. Liggend op de bank of de eettafel is ook mogelijk. We kiezen wat voor jullie het fijnste is.

En dan kunnen we beginnen! Ik breng gel aan op de huid en met de transducer ga ik over de buik. Al vrij snel kunnen we zien of de dekking is gelukt en of de werpkist kan worden klaargezet!
Ik neem ruim de tijd om de gehele buik door te scannen, zodat we een goede schatting kunnen maken van het aantal pups of kittens. Deze schatting is meestal vrij nauwkeurig, maar het blijft wel een schatting. Er bestaat bijvoorbeeld ook een kans op latere embryonale sterfte. Bij grote honden, die vaak ook grotere nesten hebben, is het lastiger om een hele nauwkeurige schatting te maken.

Tijdens het echoën probeer ik zo mooi mogelijke plaatjes en filmpjes te maken, die mail ik dan later naar je door.

Als de echo klaar is maak ik de buik droog met een handdoek. Het is niet erg als de hond of kat likt op de plaats waar de gel gezeten heeft. Deze is op waterbasis en kan geen kwaad.

Puppylook Drachtecho
Bergen op Zoom
Nederland

06-49686541
Sandra@puppylookecho.nl

KVK-nummer: 91729556

BTW nummer: NL 004912466B91

© Puppylook Drachtecho